Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Никой не е над закона" се отнася за всички, разясни посланичката на САЩ

"Никой не е над закона" се отнася за всички, разясни посланичката на САЩ

Посланичката на Съединените американски щати (САЩ) в България Херо Мустафа обясни, че не е нейна работа да призовава “за оставката на което и да било длъжностно лице”. Тя направи коментара след срещата си с премиера Бойко Борисов, като отговори на въпроси на Свободна Европа по повод позицията на посолството на САЩ от понеделник. Тогава дипломатическата мисия изрази подкрепа за правото на мирен протест и за исканията за надпартийна съдебна система, подвластна на върховенството на закона.

“Днес посетих премиера Борисов по негова покана. Обсъдихме много теми, включително нашето изявление от миналата нощ, протестите в България, успехът на България в присъединяването към ERM-II”, се казва в отговора.

“Демонстрациите в България тази седмица и демонстрациите в Съединените щати в последните месеци показват силата на гражданското общество в нашите страни. Правото на мирно събиране е основно право във всяка една демокрация и ние искахме да заявим, че държим на това право в един важен период, както за Съединените щати, така и за България”, отговори посланичката.

“Нашето изявление, че „никой не е над закона“, е аксиома във всяка една демокрация. Това се отнася еднакво до всички – бизнесмени, служители на държавата, членове на правоприлагащите институции, независимо от тяхното материално състояние или социален статус. Законът трябва да се прилага еднакво към всички”, завършва отговорът на Херо Мустафа. / Свободна Европа 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.