Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проведе се заседание на Изпълнителния комитет към Съвместната комисия за сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ

Проведе се заседание на Изпълнителния комитет към Съвместната комисия за сътрудничество в областта на отбраната между България и САЩ

Заседание на Изпълнителния комитет към Съвместната комисия по прилагане на Споразумението между правителството на Република България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната (ССОО) се проведе 16 юли.

В съответствие с Решение № 878/12.11.2009 г. на Министерския съвет на Република България в заседанието участваха членовете на Изпълнителния комитет и ръководителите на подкомитети от Министерството на отбраната и Българската армия, Министерството на труда и социалната политика и Министерството на околната среда и водите. Американската страна включваше представители на Европейското командване на Силите на САЩ, Командванията на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Морската пехота и Офиса за отбранително сътрудничество към посолството на САЩ в България.

Обсъдени бяха въпроси, свързани със сътрудничеството между двете държави във всички области на ССОО. Сред тях бяха провеждането на съвместни подготовки и учения, развитието на инфраструктурата на договорените съоръжения и правни въпроси.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови