Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Председателят на ЦИК подаде оставка

Председателят на ЦИК подаде оставкаснимка: btvnovinite.bg

Председателя на ЦИК Стефка Стоева e подала оставка. Решението си тя е обявила пред членовете на комисията и се е аргументирала с лични причини.

Оставката ще се депозира в Народното събрание, за да бъде гласувана следващата седмица. Това се случва седмица, след като ЦИК получи оферти за машини за гласуване, без да ги е изисквала. Тогава те поискаха среща с вицепремиера Томислав Дончев, на която да бъде обсъдена темата с машинното гласуване на предстоящите избори.

С поправки в Избирателния кодекс отговорността за придобиването на машините за гласуване беше прехвърлена на Комисията.

Стоева изрази мнение в публичното пространство, че закупуването на машините трябва да се извърши от държавата. Както и че те не трябва да бъдат наети, а купени. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.