Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Правителството одобри подписването на споразумение между България и САЩ за научно-технологично сътрудничество

Правителството одобри подписването на споразумение между България и САЩ за научно-технологично сътрудничество

Правителството одобри подписването на Споразумение за научно-технологично сътрудничество между Република България и Съединените американски щати (САЩ). Споразумението ще бъде подписано от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и посланика на САЩ в България Херо Мустафа и е за нов десетгодишен период.

Документът обхваща целите и дава нова перспектива за развитие на двустранното сътрудничество в науката със САЩ до 2030 г. с акцент върху сътрудничеството по двустранни проекти, финансирани от двете страни, мобилността на учени и обмена на данни и информация за целите на съвместни научни изследвания.

Предвидено е съвместните дейности между двете страни да се извършват под формата на координирани програми и съвместни изследователски проекти; съвместни научни семинари, конференции и симпозиуми; размяна на научна и технологична информация и документация при обмена на учени, специалисти и изследователи, обмен или взаимно ползване на съоръжения или материали и други форми на научно и технологично сътрудничество.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.