Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Еврокомисията: Полицейската сила срещу протест трябва да е пропорционална

Еврокомисията: Полицейската сила срещу протест трябва да е пропорционалнаснимка: bnr.bg

Всяка употреба от властите на сила срещу протестиращи трябва да е пропорционална на заплахата срещу органите на реда. Това заяви говорител на Европейската комисия на редовния брифинг днес в отговор на въпрос как ще коментира разгонването на протеста в София с последвалите арести на десетки хора.

След като припомни, че ЕС внимателно следи ситуацията и без да заема позиция дали правителството в София е прекрачило границата на допустимото, говорителят каза: "Мирните демонстрации са основно право във всяка демократична държава и ние подкрепяме правото на мирен протест. Всяка употреба на сила трябва винаги да се прилага пропорционално." / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.