Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Ноев: Човекът на Кремъл в България е българският министър-председател

Бойко Ноевснимка: btvnovinite.bgБойко Ноев

„Човекът на Кремъл в България е българският министър-председател. Да, звучи силно, но ако погледнете целия низ от събития, особено в неговия последен мандат – промяната на политиката му по АЕЦ „Белене“, „Южен поток“, към българската индустрия. Той изпълни поръчката на руснаците чрез министър Караниколов да смачка българската оръжейна индустрия“, заяви в „Лице в лице“ експертът по национална сигурност Бойко Ноев.

Той даде пример със случая „Навални“ и как в цяла Европа е последвала ответна реакция. „Българските власти – премиерът Борисов, главният прокурор Гешев и преди това Цацаров и техните пажове направиха всичко възможно това да не се разбере. Те дадоха тези трима български граждани (б.р. отровените Емилиян Гебрев, Христо Гебрев о Валентин Тахчиев, които са се подписали под отвореното писмо) на хищниците. Въпросът е защо“, каза още Ноев.

Експертът по национална сигурност е на мнение, че не е даден шанс на разследващите органи у нас да стигнат до истината за отравянето на оръжейния бизнесмен. Според него разследването е спряно, защото са стигнали до връзки с Русия.

„Ако това дело беше докарано докрай щеше да покаже връзките на мафията, срещу които хората протестират по площадите. Там се омесват и „Осемте джуджета“. Това е черната част на българското подземие, което се оказва, че опира до Гешев и Борисов. Те по някакъв начин са свързани с тези хора, те не ги разследват, те ги прикриват“, коментира Ноев.

Ноев заяви, че тримата български граждани са отровени с вещество от семейството на „новичок“, както при Скрипал.

„България отказа техническата помощ на Организацията за забрана на химическите оръжия, на която България е партньор. Българската прокуратура казва, че организацията им била отказала, само че аз съм провеждал разговори с тях. Аз твърдя, че българската прокуратура и власти чрез МВнР са направили всичко възможно да не се използва техническият ресурс на Организацията. Вероятно, все още съществуват веществени доказателства, които се укриват от следствието“, уточни Ноев. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.


Защитен код
Обнови