Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

„Пътна полиция” следи пешеходци и велосипедисти в нова акция

„Пътна полиция” следи пешеходци и велосипедисти в нова акцияснимка: nova.bg

Нова акция на КАТ в София и страната. От днес до сряда полицейски патрули ще бъдат разположени около училищата и детските градини. Целта е да не се допускат рискови ситуации около учебните заведения. Ще се следи дали се отнема предимството на пешеходците и движат ли се велосипедистите в обособените за тях места.

„Ще насочим вниманието си основно към движението по пътищата на пешеходци и велосипедисти. Голяма част от децата и техните родители използват последните дни без дъждове, за да се движат с велосипедите си. Акцията цели да осигури безопасността на децата и техните близки”, обясни инспектор Мария Ботева.

От „Пътна полиция” заявиха, че от днес до неделя ще бъде засилено полицейското присъствие по автомагистралите.

От КАТ отчитат 520 нарушения в дните от 14 до 20 септември, свързани с отнемане на вниманието на шофьори. Водачите основно са разговаряли по телефона без нужните устройства. За това е предвидена санкция от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.