Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът: Държавата трябва да бъде част от усилията на българската отбранителната индустрия за утвърждаването й на международните пазари

Президентът: Държавата трябва да бъде част от усилията на българската отбранителната индустрия за утвърждаването й на международните пазари

Българската държава да подкрепя отбранителната индустрия чрез създаване на подходяща институционална среда и условия за реализацията на нейната продукция на международните пазари. За това призова президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при откриването на 14-ата специализирана международна изложба за отбранителна техника „Хемус – 2020“.

Държавният глава подчерта, че отбранителната индустрия е специализиран сектор от икономиката, който не само осигурява трудова заетост и приходи в бюджета, а обединява производства с висока добавена стойност и е двигател за развитието на международното партньорство в сферата на отбраната. „Очаквам, че Министерството на отбраната, след дълги години на финансови ограничения, ще се обръща все повече към родната отбранителна индустрия и то не само за доставка на боеприпаси и въоръжение, а за внедряване на нови технологии и научни разработки“, посочи президентът.

Румен Радев подчерта, че през годините международната изложба „Хемус“ се е утвърдила като успешен форум – пресечна точка на интересите на бизнес субекти, правителствени, неправителствени и научни организации, което предоставя отлични възможности за развитие на ползотворни контакти, обмяна на знания, опит и нови технологии и изграждане на ефективно партньорство. „Вярвам, че и тази година българската отбранителна индустрия ще представи нови продукти с високо качество и висока научно-технологична стойност“, заяви още в словото си при откриването на специализираната изложба държавният глава.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.