Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и за започване на производство на безпилотни летателни апарати с израелска компания

ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и за започване на производство на безпилотни летателни апарати с израелска компания

ВМЗ Сопот подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии с израелската компания Aeronautics Group, на базата на който ще започне производство на безпилотни летателни апарати /дронове/. Това стана по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов с представители на израелската компанията в Министерство на икономиката. На срещата участва още заместник - министър Лъчезар Борисов, представители на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на отбраната.

Министър Караниколов изтъкна, че инвестициите в нови технологии са основен фактор за растеж и подчерта, че Израел е световен лидер в иновациите, които добавят висока стойност в производството. Зам.-министър Борисов отчете, че износът в сектора на продукти свързани с отбраната за миналата година отбелязва над 20% растеж, както и че съществува сериозен потенциал за развитие на военно промишления комплекс у нас.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 15 Ноември 2018 16:50