Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Проф. Костадин Ангелов: Маските на открито трябва да са задължителни

Проф. Костадин Ангелов: Маските на открито трябва да са задължителниснимка: btvnovinite.bg

Здравният министър проф. Костадин Ангелов се обяви „За“ задължителното носене на маски на открито. По думите му това е най-леката възможна мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19. Идеята беше обсъдена по време на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести.

„По време на срещите в страната колеги от всички структури изразяват притесненията си, свързани с повишаването на заболеваемостта, и настояват за по-строг контрол на ситуацията и въвеждане на маски на открито“, коментира проф. Ангелов.

Ресорният министър уточни, че в доклад на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев също се отправя предложение за въвеждане на маски или друго средство, покриващо носа и устата, на открито.

В рамките на срещата членовете на експертните съвети и здравният министър коментираха и хипотезата за намаляване на карантината на контактни лица от 14 на 10 дни.

„Общата ни цел е да намалим разпространението на COVID-19 без да налагаме рестриктивни мерки и да повлияваме върху социалния живот и психическото здраве на българите“, посочи зам.-здравният министър Бойко Пенков. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.