Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Държавният глава Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на „Българската Коледа“

Държавният глава Румен Радев даде началото на осемнадесетото издание на „Българската Коледа“

Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаване на дарителските традиции в страната и е доказателство, че българите носят в себе си силата на солидарността. С подкрепата на цялото ни общество, с усилията на лекарите и със своята прозрачност и ефективност, благородната инициатива се превърна в институция, която се ползва с огромна обществена подкрепа. Това заяви президентът Румен Радев в Специализираната болница за активно лечение на детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ в София, където обяви старта на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”, която се провежда под негов патронаж.

Държавният глава подчерта, че именно в най-тежки моменти значението на солидарността нараства и призова да не забравяме нуждаещите се от подкрепа деца. „Убеден съм, че можем да подадем ръка на децата, за които нуждата от медицинска грижа е неразделна част от техния живот“, посочи президентът. По думите на Румен Радев точно тази година е дала достатъчно поводи да разберем колко е важно да бъдем силни заедно в солидарността и отговорността си, да ценим още повече благородния труд на лекарите, да помагаме на най-уязвимите, да не губим надежда за бъдещето. Именно това са и ценностите, около които „Българската Коледа“ обединява българите през последните седемнадесет години.

Кампанията, която ще продължи през цялата следваща година е под наслов „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“. Президентът посочи, че новото издание на инициативата започва с надеждата за повече спасени деца, върнати детски усмивки и спокойни български семейства. Основната цел на „Българската Коледа“ кампания 2020/2021 е да подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес с осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и възможностите на лекарите в България да прилагат съвременни методи на лечение.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.