Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Сачева: Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици

Сачева: Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици

Властите обсъждат поетапно разхлабване на мерките в страната. Възможно е стъпково отваряне на нещо ново на всеки две седмици. Тези действия предстои да бъдат изясненени тази седмица, съобщи в ефира на „Здравей, България” социалният министър Деница Сачева.

Тя допълни, че се получават различни предложенията относно отварянето на обектите. „Има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би, от средата на месец февруари - за ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, допълни Сачева.

За нея е важно да се внимава и е необходимо да се намери балансът между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.

„Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът. / Нова ТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.