Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Вицепремиерът Марияна Николова: Заведенията отварят от 1 март при 50% заетост

Вицепремиерът Марияна Николова: Заведенията отварят от 1 март при 50% заетост

Ресторантите ще отворят от 1 март при капацитет от 50%, до 6 човека на маса и ще работят до 23 часа с клиенти. А нощните заведения ще отворят от 1 април. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова след работна среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. В дискусията участваха доц. Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор на България, и представители на туристическия бранш.

Министър Николова посочи, че с официално писмо още от 19 януари тя е предложила отварянето на заведенията, като идеята е била работното време да е до 22:30 часа. Днес направихме ново предложение за дейности до 23 часа, което беше прието и от бизнеса, посочи вицепремиерът. Запазва се ограничението от 15 човека за организирани частни събития като сватби и кръщенета.

Задължително е и спазването на всички противоепидемични мерки за работа, подчерта вицепремиерът. Тя беше категорична, че контролът ще е безкомпромисен и не трябва да се допуска и една грешка, която може да опетни бранша.

От 1 март отпада и забраната за реализиране на организирани пътувания в страната. Организираните посещения зад граница ще бъдат разрешение от 1 април. В заповедта на здравния министър ще пише, че редът за тези пътувания ще се определя от туроператорите и туристическите агенти при спазване на съответните санитарни марки за безопасност и сигурност на туристите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.