Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Старт на предизборната кампания

Старт на предизборната кампанияснимка: nova.bg

Старт на предизборната кампания. От днес до 2 април партии и коалиции влизат в битката за народния вот. Заради извънредната обстановка големи събирания няма да има, но конференциите с до 30% капацитет са разрешени.

Именно заради пандемията, този път повечето политически формации ще заложат на онлайн кампании. България избира 45-ия Парламент на 4-ти април.

Последно работно заседание на 44-тия парламент. След него депутатите излизат в отпуск за предизборната кампания. Те ще се съберат на финално заседание на 25 март, когато парламентът ще бъде разпуснат.

„Придържаме се към формулата 5+2. Тоест, 5 сигурни партии и 2, за които решаваща ще бъде предстоящата предизборна компания. Не са изключени размествания, но вече по-голямата част от хората са решили дали и за кого ще гласуват. Първото място изглажда ще е за ГЕРБ. Борба ще има по-скоро за третото място и тя ще е между ДПС и „Има такъв народ””, заяви в ефира на „Здравей, България” политологът от „Тренд” Димитър Ганев. Според него големият въпрос е дали в НС ще бъдат 5, 6 или 7 формациите в НС.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники