Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Пътна полиция стартира поредна операция за безопасност по пътищата

Пътна полиция стартира поредна операция за безопасност по пътищата

От днес до 7 март в цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция, съобщи главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Действията на екипите са с няколко основни акцента: контрол по спазването на скоростните режими по пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа; установяване на нарушения, извършвани от пешеходци – неправилно пресичане, движение по или навлизане на пътното платно, неспазване на светлинните сигнали, както и нарушения от водачи, свързани с неосигуряване на предимство на пешеходци.

С оглед постигане на превантивен ефект от контролната дейност видимо полицейско присъствие е осигурено в населените места, в участъците с интензивен трафик и интензивно пешеходно движение, особено в пиковите часове на денонощието.

През месец февруари 2021 г. в пътнотранспортни произшествия са загинали 23-ма души, което е с двама повече спрямо същия период на предходната година. Възникналите тежки пътнотранспортни произшествия са 310, като сред основните причини е движение с несъобразена скорост с различни условия. Висок е броят на тежките ПТП с участие на пешеходци - 102.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.