Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кунчев: Всичкo e възможно, включително и удължаване на новите мерки

Кунчев: Всичкo e възможно, включително и удължаване на новите меркиснимка: btvnovinite.bg

„Всичко е възможно. Няма смисъл предварително да натоварваме хората дали ще удължим тези 10 дни. Нека да видим тенденцията“.

Това каза в "Тази сутрин" главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в отговор на въпроса каква е вероятността да бъдат удължени новите противоепидемични мерки.

Що се отнася до това какви цели си оставят здравните власти с новите мерки, Кунчев заяви, че се надява на „начало на понижението на пика или поне да има стациониране на новите случаи“.

Той обаче не се ангажира с определени стойности като бройка на новозаразените, тъй като „тази инфекция показа, че няма праг“.

„Някои болници са изключително натоварени. При 8660 настанени в болници и 690 в интензивни отделения, натоварването в болниците е много голямо. В някои райони на страната те са почти на предела на възможностите си. Има места с натоварване над 90 - 95%. Никой няма да оставим на улицата, но започват да се затрудняват лечебните заведения и затова трябва да затегнем мерките“, каза Кунчев.

„Хората с други заболявания не се неглижират, тъй като няма човек, който да се нуждае от спешна помощ и да не е бил приет“, допълни главният държавен здравен инспектор.

Все още се анализират причините за голямата смъртност в България на фона на други европейски страни. Според Кунчев за това допринасят много фактори като структурата на населението ни, което е много възрастно, както и големият брой хора с хронични заболявания. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники