Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Борисов: Ще предложа премиер с европейска ориентация, няма да съм аз

Борисов: Ще предложа премиер с европейска ориентация, няма да съм аз

"Звучи нескромно, но днес по-подготвен премиер от мен няма. И не случайно сме първа политическа сила след 5 спечелени парламентарни избори. Но така или иначе много хора държат да съм аз, но аз винаги съм считал, че обединението прави силата. Считам, че не е редно и аз като Радев да разделям нацията на две. Ще предложа друг министър-председател с европейска и НАТО-вска ориентация. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти във Велико Търново.

"Ще кажа името, след като ни бъде връчен мандат", допълни той. На въпрос дали предложението ще е Томислав Дончев, Борисов отговори "не".

Лидерът на ГЕРБ заяви, че са готови и със списък с министри, които ще са както нови, така и ще се запазят част от старите.

"Когато ни задавате въпорса "Страх ли ви е от служебно правителство", означава, че вие самите считате, че то няма да бъде демократично. Защо една политическа партия трябва да се страхува и кой иска да ни страхува - народът се произнесе и за чекмеджета и за чанти, и за всичките им лъжи и манипулации", посочи премиерът.

"Страх ме е само от Господ. Щом се задава този въпрос никой не вярва в демокрацията и правовата държава, за която Радев толкова говори. Ако се стигне до служебно правителство, това означава, че политическите партии не сме проявили мъдрост и отговорност. Тези, които имат възможност да направят правителство, ако ние не можем, нямат правото да дезертират. Това са десетки милиони за нови избори, хаос и една парламентарна република без парламент", заяви Бойко Борисов.

Борисов каза също, че ще подкрепи правителство с кандидат, който не от ГЕРБ.

"Изборите сега минаха. Вие си говорете за предсрочни избори. Харчете си парите, вместо да правите болници, вместо да давате на пенсионерите ги харчете. Нали бяхме сега на избори, а те бяха честни и прозрачни" допълни той.

"Аз съм европейски възпитаник над десетилетия, принципът там е, че "нищо не е договорено, докато всичко не е договорено" и затова в другите държави няма служебни правителства, в развитите държави не се плашат със служебни правителства, които да всяват репресия и страх. Ние кой репресирахме и страхувахме, след като имаме такива резултати", посочи Борисов. / Труд

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники