Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Многонационални военни учения ще се проведат на територията на страната

Многонационални военни учения ще се проведат на територията на страната

Министерският съвет на Република България прие решение, с което разреши за времето от 01.05 до 20.06.2021 г. преминаването през и пребиваването на територията на Република България с невоенен характер на съюзнически и чуждестранни въоръжени сили във връзка с провеждането на многонационални военни учения.

Съвместните учения ще се проведат в посочения период на територията на нашата страна и в тях ще участват военнослужещи, щабове и военни формирования с щатно въоръжение, снаряжение и бойна техника от въоръжените сили на България, Албания, Великобритания, Гърция, Грузия, Испания, Италия, Република Северна Македония, САЩ, Сърбия и Турция - общо до 6000 души, до 1000 единици сухопътна техника и въоръжение и до 100 военни въздухоплавателни средства. Подобен тип учения са провеждани в нашата страна през 2017 г. и 2019 г.

Тези учения се провеждат в изпълнение на Плана за подготовка на Въоръжените сили на Република България през 2021 г., Плана за ученията на НАТО и Плана за съвместна българо-американска подготовка в страната и в чужбина през 2021 година.

По време на всички учения ще бъдат спазвани противоепидемичните мерки за недопускане на разпространението на „COVID-19”, за да бъде осигурена защитата на военнослужещите и на населението.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники