Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Двустранното отбранително сътрудничество обсъдиха министърът на отбраната Георги Панайотов и помощник-секретарят на отбраната на САЩ Mара Kарлин

Двустранното отбранително сътрудничество обсъдиха министърът на отбраната Георги Панайотов и помощник-секретарят на отбраната на САЩ Mара Kарлин

Министърът на отбраната Георги Панайотов проведе видеоконферентен разговор с и.д. помощник-секретаря на отбраната на САЩ по въпросите на международната сигурност Мара Карлин днес, 22 юни. Двамата обсъдиха развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната, като в рамките на проведения разговор потвърдиха неговия стратегически характер.

Министър Панайотов отбеляза, че изпълнението на дейностите от взаимен интерес допринася за изграждането на дългосрочно и ползотворно взаимодействие между отбранителните институции и Въоръжените сили на България и САЩ, както на двустранна основа, така и в рамките на общите усилия за разширяване и засилване на способностите на НАТО.

Мара Карлин изрази признателност за последователната политика на България и постигнатия напредък в редица сфери на сътрудничеството в областта на отбраната. В този контекст тя отбеляза готовността на американската страна за съдействие на българското Министерство на отбраната при преодоляване на съществуващите предизвикателства.

В края на разговора бе потвърдено желанието на двете страни да продължат да търсят възможности за надграждане и развитие на съвместните инициативи, провеждани в рамките на Стратегическия диалог между България и САЩ в сферата на отбраната.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.