Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Американски екипажи на F-16 се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево за участие в съвместната летателна тренировка „Тракийска звезда 2021“

Американски екипажи на F-16 се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево за участие в съвместната летателна тренировка „Тракийска звезда 2021“

Международна летателна тренировка „Тракийска звезда 2021“ ще се проведе в периода 12-22 юли 2021 г. с участието на Военновъздушните сили (ВВС) на Република България, Република Гърция, Румъния и САЩ.

В авиобаза Граф Игнатиево днес, 9 юли, успешно се пребазираха самолети F-16 от 555-та авиационна ескадрила от състава на 31-во авиокрило на ВВС на САЩ в Европа, базирани в Авиано, Италия.

От българска страна съвместни задачи със страните-партньори ще изпълняват екипажите на самолети Су-25 от База за предно разполагане - Безмер, вертолети Ми-24, AS-532 AL “Cougar” и Bell-206 от авиобаза Крумово, както и формирования от Зенитно-ракетни войски на Военновъздушните сили и от Сухопътните войски.

Авиобаза Граф Игнатиево ще осигурява въздушното ръководство на полетите и логистичната поддръжка на американските сили, като страна-домакин.

Румънските и гръцките екипажи на F-16 ще се включат в тренировъчните действия от базовите си летища.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.