Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Доц. Кунчев: Очакваме средства от ЕК за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движението

Доц. Кунчев: Очакваме средства от ЕК за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движениетоснимка: bntnews.bg

Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19, но и заради четвъртата вълна, която започва да засяга все повече страни. Това прогнозира в "Денят започва" по БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Според него до края на юли ситуацията ще остане спокойна, но след това ще се промени, защото трендът се променя - случаите започват да нарастват. От август може да очакваме значително повишение на заболяваемостта, категоричен е доц. Кунчев.

100 милиона лева са предвидени за страните членки за PCR и бързи тестове с цел улесняване на движението. България кандидатства по този проект. Към момента този механизъм на разпределение е изцяло в ръцете на ЕК, но ще осигурим тестове веднага след отпускане на средствата, обясни главният здравен инспектор.

Той обясни още, че здравните работници и работещите в социални заведения трябва да попаднат в групите за задължителна ваксинация. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники