Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът: България не може да си позволи да пилее повече историческо време

Президентът: България не може да си позволи да пилее повече историческо време

България не може да си позволи да пилее повече историческо време. Трябва да имаме кабинет с широка парламентарна и обществена подкрепа. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди откриването на първото заседание на новоизбраното 46-о Народно събрание.

Държавният глава пожела успех на народните представители и посочи, че посланията му към тях при откриването на предишния парламент преди три месеца са актуални и днес.

Големите задачи пред нашите народни избраници е възстановяването на парламентаризма, укрепването на държавността, ефективното законодателство в интерес на обществото, реалният парламентарен контрол върху изпълнителната власт, но най-важната непосредствена задача е съставянето на редовен кабинет, заяви държавният глава.

Служебното правителство започна важни промени в нашето общество, в държавата, и се надявам излъченият редовен кабинет от Народното събрание да продължи с оздравяването на държавността и модернизацията на страната, посочи още президентът.

В отговор на въпрос за последния доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в страните членки на ЕС, държавният глава посочи, че тревожните констатации и у нас, и от чужбина, за състоянието на правосъдието, борбата с корупцията, медийната среда трябва най-сетне да доведат до реални промени.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.