Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Радев: Устойчивото развитие е невъзможно без резултати в борбата с корупцията

Румен Радев: Устойчивото развитие е невъзможно без резултати в борбата с корупцията

Постигането на устойчиво развитие е невъзможно без ефективна борба с корупцията, която да води до резултати. България ще задълбочи партньорството си с Европейската организация по публично право в областта на върховенството на правото, правосъдието и укрепването на институциите. Това заяви държавният глава Румен Радев, който се срещна днес на „Дондуков“ 2 с председателя на Европейската организация по публично право Спиридон Флогаитис.

България има амбицията да промени незавидните си позиции в международните класации по корупция и ще засили обмена на информация, както с държавите-членки на ЕС, така и с други партньори за повишаване на ефективността в борбата с прането на пари, нерегламентирания износ на капитали, недекларираните придобити имоти в чужбина и други форми на незаконно облагодетелстване, подчерта още президентът Радев.

Представителите на Европейската организация по публично право подчертаха, че организацията има над 300 проекта в цял свят по укрепване на капацитета на държавните институции, системата на правосъдието и борбата с корупцията и са готови да споделят своята експертиза със страната ни.

Борбата с корупцията, нелегалната миграция и трафикът на хора имат трансграничен характер и изискват много тясно сътрудничество между институциите и службите за сигурност на отделните държави, подчертаха още участниците в срещата. Те отбелязаха, че се наблюдава ефективна организация на нелегалната миграция и трафика на хора към Европа, включително осигуряването им с транспорт и логистика, и това изисква засилване не само на граничния контрол, а и строга организация и координация на правоохранителните органи.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.