Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Рашков: Бежанските лагери пълни на 75%

Рашков: Бежанските лагери пълни на 75%снимка: btvnovinite.bg

На 75,6% са запълнени бежанските лагери у нас - 953-ма души са настанени в центровете към 23 август, при общ капацитет 1260 души. Това обясни служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на петъчния парламентарен контрол. Два допълнителни лагера в Елхово и Любимец са готови да бъдат отворени, за да се настаняват допълнително мигранти, обясни още той.

"От 16 август тази година е отворен ремонтираният център за настаняване на чужденци в Елхово. Така капацитетът за настаняване е увеличен с още 200 места. Ако продължи миграционният натиск е възможно поетапно пускане в експлоатация на още 2 обекта - в Любимец и Елхово. Те са изградени 2020 г. Тоест на настоящия етап с оглед миграционния натиск и съществуващите места за настаняване на бежанците, не се налага и не се предвижда отваряне на нови миграционни центрове", каза Рашков.

В териториалните поделения на държавната агенция за бежанците при МС има 5160 места, като могат да бъдат увеличени на 6000, добави министърът. Към 23 август е запълнен на 29%, тоест са настанени 1486 души, добави той.

Шесткратно се е повишил мигрантският натиск над южната ни граница през тази година. До август се отчита увеличение със 17% в сравнение с юли. През този месец са констатирани и най-много опити за нелегално преминаване на границата ни с Турция.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.