Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа

Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. В рамките на разговора им в Министерския съвет акцент беше поставен върху стратегическото партньорство на България и САЩ и стремежа на двете страни да продължат ползотворното му развитие. Отчетено беше значението на регулярните контакти между България и САЩ в различни формати и на отличния диалог на най-високо ниво.

Премиерът Стефан Янев и посланик Херо Мустафа обсъдиха на срещата двустранното партньорство в борбата с корупцията и в сферата на отбраната и сигурността, както и потенциала на търговско-икономическите отношения на България и САЩ. Отбелязано беше още успешното българско домакинство на Инициативата „Три морета“, която има последователната подкрепа на САЩ.

В хода на разговора посланик Херо Мустафа запозна министър-председателя Стефан Янев с планираната от американския президент Джо Байдън виртуална „Среща на върха за демокрация“ в края на настоящата година. Премиерът Янев приветства инициативата и изрази очакване форумът да допринесе положително за значими в глобален план теми.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.