Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Премиерът Стефан Янев: Държавните структури са в непрекъсната координация и имат готовност да реагират при необходимост относно мигрантския натиск

Премиерът Стефан Янев: Държавните структури са в непрекъсната координация и имат готовност да реагират при необходимост относно мигрантския натиск

Всички държавни структури са в непрекъсната координация и имат готовност за реакция при необходимост, заяви министър-председателят Стефан Янев след заседанието на Съвета по сигурността във връзка с мигрантския натиск.

Премиерът Стефан Янев изтъкна, че се подготвя правителствено решение, което ще фокусира изцяло в МВР поддръжката на временното възпрепятстващо съоръжение по границата. Към момента тази отговорност е споделена между МВР и областните управители. Занапред се предвижда МВР да се грижи както за охраната, така и за поддръжката на съоръжението и на съпътстващите инфраструктура и системи. „Обсъдихме и необходимостта от изграждане на допълнителна техническа инфраструктура за бърза обмяна на информация между всички звена – както по темата за охраната на границата, така и за взимането на бързи решения“, добави премиерът.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков от своя страна заяви, че на този етап не се налага включването на части на МО в охраната на граничните зони. „Тези дни има успокояване на броя на мигрантите, които опитват да влязат в нашата страна в сравнение с август месец“, добави Рашков. Вицепремиерът съобщи още, че тече и процес по осигуряването на средства за ремонт на компрометираните части на съоръжението по границата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.