Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Бойко Рашков забранил на катаджиите да се крият по храстите

Бойко Рашков забранил на катаджиите да се крият по храстите

Служителите на пътна полиция вече да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Това е разпоредил вътрешният министър Бойко Рашков. Заповедта е публикувана на сайта на парламента като отговор на въпрос от депутата от "Демократична България" Мартин Димитров към силовия министър относно практиката, позната още като „криене по храстите“ с цел да изненадат водачите, изскачайки пред тях в последния момент.

Рашков е наредил още както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта.

Министърът на вътрешните работи иска от КАТ и да не се извършват "безцелни" проверки, като превозни средства и граждани се спират в предвидените от закона случаи. Според Рашков нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти трябва "да бъдат изваждани от транспортните потоци".

В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.

За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания.

Сигнали за водачи, които шофират рисково и нарушават закона, пък могат да се подават както лично, така и чрез упълномощен представител в деловодствата на структурите на МВР или в Приемната на МВР, както и по електронен път, по поща, чрез Единен европейски номер за спешни повиквания 112 или на открита телефонна линия: 02 982 2222.

3 977 са тежките катастрофи у нас от началото на годината. 328 души са загинали, а 4 945 са били ранени, сочи справка на Министерството на вътрешните работи. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.