Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Посещение на посланик Атанас Кръстин в Рязан

Посещение на посланик Атанас Кръстин в Рязан

На 22-26 септември 2021 г. в град Рязан се проведе IV международен форум на древните градове. По покана на организаторите, участие в откриването на Форума и в пленарната сесия на Асоциацията на древните градове взе извънредният и пълномощен посланик на Република България в Руската федерация Атанас Кръстин.

На откриването той приветства ролята на форума за съхраняване на културното наследство на древните градове. Изрази надежда, че както преди град Пловдив е участвал, така и в бъдеще други български градове с хилядолетна история и култура ще се включат в работата на форума.

По време на пленарната сесия на Асоциацията на древните градове посланик Кръстин направи презентация на културното наследство на някои български градове като София, Пловдив, Велико Търново, Несебър, Созопол, Хисаря. Подчерта, че през вековете тези селища и градове са имали са своите периоди на упадък и подем, но са се развивали и съхранили, поддържали са живи своя дух, култура, традиции, икономически и социален живот, за да пренесат до наши дни своя културен код. Днес те са живи, действащи градски центрове.

На 24 септември посланик Кръстин бе приет от губернатора на Рязанска област Николай Любимов. В рамките на срещата бяха обсъдени обещаващи направления на сътрудничество в областта на търговско-икономическите отношения, науката, културата и туризма.

Тази година във форума участваха представители на 200 града от 60 страни по света: Германия, Италия, Естония, Великобритания, Турция, Армения, Виетнам, Египет, Камбоджа и др. Сред тях бе и България, представена от град Ловеч (чрез видеоконферентна връзка).

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.