Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Ангел Кунчев: Засега не се налага нов локдаун

Ангел КунчевАнгел Кунчев

Няма основание да минаваме към следващ етап на въвеждане на противоепидемични мерки. 14-дневната заболяемост се движи средно за страната в рамките на 320 – 330 на 100 хил. души население. Не може да се говори за предстоящ локдаун, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

В продължение на седмица – две имаше известно задържане по отношение броя на новодиагностицираните с COVID-19 лица. Към днешна дата отчитаме увеличаване на новите случаи, особено в някои области. Там може да се мисли за въвеждане на локални мерки.

България не е изключение. В четвъртата вълна на пандемията сме – тя обхваща сега Централна и Източна Европа. Очаквам през октомври всички балкански страни да достигнат пиковите стойности на разпространение на COVID-19 за тази вълна.

От май до септември процентът на починалите ваксинирани е 0,7%. Това означава, че ваксините вършат своята работа. Не може да се говори за ваксинален пробив, когато имаме предвид процента на заразените ваксинирани, защото много от тези хора разбират, че са положителни за вируса, правейки си изследване, а не защото имат симптоми.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.