Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кацаров: Ситуацията е критична

Кацаров: Ситуацията е критичнаснимка: dnevnik.bg

„Ситуацията е критична. Изправени сме пред огромна заплаха. Нужно е общо действие. Искаме да отправим призив за единодействие и национална мобилизация”. Това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров на пресконференция, в която участват съсловните организации.

„Това е най-тежката от преживените от нас досега вълни. Делта вариантът е много по-заразен от предишните и много по-смъртоносен. Здравната система се справя добре към този момент, но следващите две седмици ще бъдат критични“, заяви министърът.

По думите му това не е само здравна криза, а национално бедствие и системата не може да се справи сама без участието на гражданите. Той призова хората да се ваксинират, за да се излезе от тази ситуация.

Всички съсловни организации се обединиха около идеята за масова информационна кампания, с която да се пребори страхът от конспиративните теории.

Всички в здравния сектор призоваха за масова ваксинация заради рекордния брой новозаразени по време на четвъртата вълна.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники