Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Депутатите влизат в НС само със зелен сертификат

Депутатите влизат в НС само със зелен сертификатснимка: btvnovinite.bg

Депутатите гласуваха и приеха да се влиза в Народното събрание само със зелен сертификат, предаде репортер на bTV.

Решението беше прието със 153 гласа „за“ и 4 въздържали се, от които 63 от „Продължаваме промяната“, 34 от ГЕРБ-СДС, 21 от ДПС, 23 от БСП, 16 от „Демократична България“. „Има такъв народ“ и „Възраждане“ не гласуваха.

Достъп имат ваксинирани лица и с валиден документ с пълен курс на ваксинация, преболедуване или с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа или бърз тест до 48 часа. Може да се представи и удостоверение за антитела по заповедта на министъра на здравеопазването.

Разходите за сътрудниците на парламентарните групи, служители на комисиите, администрацията и медиите се покриват от бюджета на НС.

Условията за достъп определени в това решение ще се прилагат от 24 януари. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.