Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ЕБВР ще подпомогне правителството в структурните реформи и енергийни проекти

ЕБВР ще подпомогне правителството в структурните реформи и енергийни проекти

В присъствието на премиера Кирил Петков вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Одил Рено-Басо подписаха меморандум за разбирателство, с който международната финансова институция ще подпомогне българското правителство в провеждането на структурни реформи и в реализацията на проекти, финансирани от фондове на ЕС през програмния период 2021 – 2027 г.

ЕБВР ще окаже подкрепа и за проекти в енергийния сектор, включени в българския План за възстановяване и устойчивост. Той включва 6,3 млрд. евро под формата на безвъзмездни средства от ЕС. В него са заложени проекти и реформи в ключови области като здравеопазване, образование, транспортна свързаност, енергетика, дигитализация и бизнес среда.

По време на подписването министър-председателят подчерта, че България има един много добър работещ План за възстановяване и устойчивост, чрез който ще бъде подпомогнато провеждането на редица реформи в страната ни. Премиерът Петков изтъкна, че експертизата и опитът на специалистите от Европейската банка за възстановяване и развитие ще бъдат от изключителна полза на българското правителство за подобряване на качеството на проектите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.