Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Драгомир Заков: Планираната военна помощ от САЩ е много важна за България

Драгомир Заков: Планираната военна помощ от САЩ е много важна за Българияснимка: dariknews.bg

Планираната военна помощ от Съединените щати за страните от Черноморския регион е много важен документ, който се прие. За първи път в САЩ на толкова високо равнище се признава стратегическото значение на Черно море. То отдавна е признато като стратегическа зона за НАТО като това до голяма степен се дължи на позицията на България заедно с Румъния. Това каза на борда на фрегатата „Верни“ министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков. Днес от плавателния съд той наблюдава операции от Националното военноморско учение „БРИЗ 2022“, предаде БТА.

Министърът заяви, че помощта е много важна за България, тъй като това е важно и за сигурността. Оттук нататък ние ще разчитаме и на нашия съюзник отвъд океана, посочи Заков.

Той поясни че самата стратегия предвижда помощ в различни сфери, включително и за отбраната, като следва да се работи по различни проекти.

Разбира се, трябва да си свършим нашата работа, за да можем да информираме САЩ къде имаме нужда, от какво точно, каква помощ е необходима в спешен порядък. Още е рано да говорим за финансовата рамка, каза Заков. Той добави, че предстои чисто практическа работа.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники