Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 12 ноември

Прогноза за България за 12 ноември

През нощта от запад облачността ще се увеличи и на отделни места в крайните западни райони ще има слаби превалявания от дъжд. На места в Дунавската равнина и в Източна България видимостта ще е намалена. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са от 4° до 9°. През деня, с преминаването на студен атмосферен фронт, от запад на изток валежите ще се усилят и на места ще са значителни и придружени с гръмотевици. Ще е ветровито, с умерен, на север от планините и в Източна България временно силен вятър от юг-югозапад. Привечер в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. С него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 13° и 18°, само в крайните северозападни райони ще са между 7° и 10°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

Над планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Ще духа силен, по билата и върховете – бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад и с него ще нахлуе студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността от запад ще се увеличава и по-късно след обяд ще завали дъжд. Ще духа умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 13-16°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще е 1- 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.