Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 30 декември

Прогноза за България за 30 декември

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно. През нощта на места главно в западните райони и планините ще превалява сняг. Утре валежи от сняг ще има в Източна България, там ще бъде ветровито, със силен северен вятър и навявания. В Западна България облачността временно ще се разкъсва, на места и до слънчево. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните – между минус 2° и 3°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември и още ще се повишава.

Над планините ще бъде предимно облачно. През нощта сняг ще вали главно в масивите от Западна България, а през деня в Стара планина, Странджа и Сакар. Ще духа силен до бурен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9°, на 2000 метра – около минус 13°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от сняг. Ще духа силен и бурен северен вятър. Максималните температури ще са между минус 1° и 1°. Температурата на морската вода е 4°-5°. Вълнението на морето ще е 4-5 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.