Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 20 януари

Прогноза за България за 20 януари

През нощта от север валежите постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва. В Южна България все още ще превалява сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат. В Източна България ще продължи да духа умерен и силен север-североизточен вятър и там остават условията за образуване на преспи и навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 5° и минус 10°, на отделни места в Северна България до минус 12°. Утре ще е без валежи. Облачността ще е разкъсана, по-значителна над южните райони. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Максимални температури в повечето места между минус 6° и минус 1°.

Атмосферното налягане остава по-високо от средното за януари.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черномориeто облачността ще се разкъса и ще намалее. По- значителна ще остане над южната част. Вятърът ще отслабне, през деня ще е умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще са от минус 3° до 2°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето след обяд ще е около 3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.