Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Топла зима, с по-малко сняг от миналата, очакват метеоролозите

Топла зима, с по-малко сняг от миналата, очакват метеоролозите

Зимата тази година за Европа ще е по-топла, като средните температури ще са с градуса-два над средните за сезона, а валежите от сняг ще са по-малко от миналата година. Това сочат прогнозите към момента, съобщи днес по БНТ климатологът доц. Георги Рачев.

Той допълни, че времето тази седмица ще се определя от Средиземноморски циклон, който ще се настани трайно над Балканите. "Днес, утре и в сряда ще има понижение на температурите и обилни валежи, особено в Западна България", каза още климатологът.

На Изток, остава сухо и топло, като максималните температури ще стигнат 20 градуса. Утре се очаква максимални температури в Западната част на страната ще са до 10 градуса, като в източната половина на България те се се движат межди 13 и 15 градуса.

Очакванията за четвъртък и петък са за бързо затопляне до 17-20 градуса, за да последва ново застудяване през уикенда. Максималните температури в повечето места ще са до 15 градуса, като само по морето те ще скочат до 20.

"Октомври ще го изпратим с дъжд, като максималните температури ще са до 15 градуса, а минималните ще са около 5-6 градуса", каза доц. Рачев. Около 3 ноември температурите ще са по-ниски, като дори на височина около 1200 м ще се образува трайна снежна покривка.

От 3 до 7 октомври времето ще е динамично, като ще се редуват слънце и дъжд, а температурите ще са близки до нормалните. Очакванията са от до 10-20 ноември да се прояви типичното циганско лято, като през деня е топло и няма валежи. Третата десетдневка на ноември ще е по-хладно и ще се появят първите снежинки. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.