Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 19 декември

Прогноза за България за 19 декември

През следващото денонощие, с преминаването на плитък циклонален вихър през Егейско море към Проливите и Черно море, валежите ще се активизират и усилят. Ще бъде предимно облачно, на много места ще превалява сняг, като още през нощта и в югоизточните райони, с понижението на температурите, дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка, по-значителна в планинските райони. Още преди обяд в югозападните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад и с него ще продължи да прониква студен въздух. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, по Черноморието до 2-3°, а максималните – между минус 1° и 4°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за декември.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопската област и в Предблакана. Снежната покривка ще продължи да се увеличава. Ще духа умерен вятър от север-северозапад и ще има снежни виелици, а по планинските проходи ще се образуват и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи, предимно от сняг. Ще духа до умерен северен вятър. Максимални температури на въздуха: 3-5°. Температурата на морската вода е 11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.