Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 4 януари

Прогноза за България за 4 януари

През нощта и утре ще преобладава облачно време и главно в Западна и Централна България ще има превалявания – във високите котловинни полета и в Предбалкана – от сняг, в останалите райони – от дъжд. Значителни валежи не се очакват. Ще духа до умерен северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 4° и 9°. Привечер и през нощта срещу петък вятърът ще отслабне, в повечето райони ще стихне, облачността бързо ще намалее.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще превали слаб сняг, под 1200 метра – дъжд и сняг. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

Над Чeрноморието облачността ще е предимно значителна, но само на места в южните райони слабо ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.