Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Климатолог: В сряда привечер застудява, в Северна България ще завали сняг

Климатолог: В сряда привечер застудява, в Северна България ще завали сняг

"Доста динамично време с комбинации от много атмосферни явления. Седмицата, която сега започва, ще е с доста различни температури в Северна и Южна България. Има поледици, а в североизточните райони дъждът премина в сняг. В София сме защитени от Стара планина. Така ще остане и тази седмица". Това заяви климатоложката Анастасия Стойчева пред БНТ.

"По Черноморието температурите първоначално леко ще се повишат, но като цяло в страната се очаква понижаване. Освен силния вятър, понижението на температурите и поледиците, имахме и запрашаване с африкански прах - оцветяване на дъжда. В сряда привечер ще започне студено нахлуване и в Северна България категорично ще завали сняг", каза още тя.

"Динамично време ни очаква. Категорично температурите ще са под нормите. Днес и утре в Северна България също са под нормата. В четвъртък, петък ще има доста валежи. От събота валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Понеделник и вторник ни очаква пик на валежите. От 22-25 март в София минималните температури могат да се понижат до -6 градуса., в Бургас също могат да станат минусови, но по-скоро около 0-та", обясни климатоложката.

"Към 28-29 март отново ще има валежи, вероятно те ще са от дъжд. Засега най-вероятно снегът ще е в Северна България, а в Южна България дъждът ще се примеси със сняг, без да образува снежна покривка", завърши Стойчева. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.