Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 2 октомври

Прогноза за България за 2 октомври

Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е малко по-високо от средното за месеца.

През нощта в източните райони все още ще има превалявания в процес на спиране и ще духа умерен западен-северозападен вятър. Над по-голямата част от Западна и Централна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно и ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°, малко по-високи по морския бряг. Утре преди обяд над Североизточна България облачността ще е все още значителна, на места с превалявания, които до обяд ще спрат. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево, сутринта на места в низините с ниска облачност или мъгла. След обяд от запад ще се появи висока облачност. Вятърът ще е слаб, предимно от запад, вечерта в Дунавската равнина ще се усили. Ще се затопли и преобладаващите максимални температури ще са между 20° и 25°.

Над планините облачността ще е променлива, почти без валежи. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и ще духа умерен запад-северозападен вятър. На отделни места главно в северните райони ще има превалявания от дъжд. Около и след обяд облачността ще намалее, вятърът ще стихне и ще се установи предимно слънчево време. Максимални температури между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето сутринта ще е 3 бала, след обяд ще отслабне до 1-2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.