Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Топлото време продължава през ноември

Топлото време продължава през ноември

Ноември започва със слънчеви дни и по-високи от обичайните температури. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирана от "Фокус".

Очаква се средната месечна температура да бъде над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8°, за високите полета – между 3 и 5°, по Черноморието и долината на р. Струма – между 8 и 10°, в планинските райони — от минус 5 до 3°.

Месечната сума на валежите ще бъде под нормата, като до средата на месеца в повечето райони ще е без валежи.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 7 и минус 2°, по-високи по Черноморието, а най-високите - между 20 и 25°.

През първото десетдневие от ноември температурите ще бъдат по-високи от обичайните, въпреки че след 5-и постепенно ще се понижат. През повечето дни от десетдневието над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, на места в равнините преди обед ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Временни увеличения на облачността ще има около 8 ноември, когато на отделни места ще превали слаб дъжд.

В средата на месеца температурите ще бъдат близки до обичайните. В равнинната част от страната ще преобладава облачно и мъгливо време, на места с ръмежи. Повече слънчеви часове ще има в планинските райони, където и температурите ще бъдат по-високи. По-значителни увлечения на облачността и валежи от дъжд се очакват около 15 и 19 ноември, когато и температурите относително ще се понижат.

През третото десетдневие се очаква увеличаване на динамиката на атмосферните процеси. Около 23-и, 26-и и в края на месеца през страната ще преминават атмосферни смущения и на много места ще има превалявания и понижение на температурите.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.