Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 10 май

Прогноза за България за 10 май

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за май. През деня ще започне бавно да се повишава.

През нощта над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд. В Източна България ще духа слаб до умерен южен вятър. Минимални температури между 7° и 12°. Утре все още на много места в страната ще има превалявания, главно в Източна България и гръмотевици, но от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максимални температури между 17° и 22°, в София около 17°.

В планините също ще има превалявания от дъжд, над 2000-2100 метра от сняг. На отделни места ще прегърми. По-значителни намаления на облачността ще има по-късно през деня. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно облачно, но в следобедните часове, главно по южното крайбрежие ще се разкъса. Ще има превалявания, възможни са и гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 15°-19°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.