Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 14.05.2019–19.05.2019

Седмична прогноза за България 14.05.2019–19.05.2019

Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна над западната й половина. Там на места ще превали краткотраен дъжд, след обяд в югозападните райони – придружен с гръмотевици. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Максимални температури – между 19° и 24°, по Черноморието по-ниски - 15-18°.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици.

Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България временно силен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат още малко.

В средата на седмицата в Западна България вятърът ще отслабне, на места в четвъртък и ще стихне; в Източна ще бъде от южна четвърт, умерен. Температурите слабо ще се повишат.

В събота вятърът ще се ориентира от запад. Все още в източните райони ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и чувствително затопляне.

В неделя ще е без валежи, максималните температури на места ще достигат 30°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники