Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 16 май

Прогноза за България за 16 май

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, ще е по-ниско от средното за месеца

След полунощ валежите временно ще спрат. Утре облачността над по-голямата част от страната ще е предимно значителна. В сутрешните часове краткотрайни превалявания ще има на места в Източна България. След обяд на много места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 18°-23°, в София около 18°.

Над планините ще е предимно облачно, по високите части и мъгливо. Ще има валежи от дъжд в следобедните часове, на места с гръмотевици. Над 2000 метра валежите ще са от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието ще има значителна облачност. На места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури на въздуха: 18°-21°. Температурата на морската вода е 15-16°. Вълнението на морето ще е около 3 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.