Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 27.07.2019–01.08.2019

Седмична прогноза за България 27.07.2019–01.08.2019

През почивните дни бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони в западната половина от страната ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Температурите в събота ще се повишат с още градус-два и максималните ще са между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието.

В началото на следващата седмица вятърът отново ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде слаб до умерен. Температурите слабо ще се понижат. На места от запад на изток ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури; по-голяма е вероятността за интензивни явления в понеделник в Западна и Централна България, а във вторник – и на изток. Възможни са и градушки.

Към средата на седмицата северозападният вятър ще се усили. Облачността ще е променлива, по-често до слънчево. Вероятността за интензивни валежи намалява, преваляванията ще са на по-малко места в страната. Температурите слабо ще се повишат. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.