Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Астрономическата есен идва със слънце

Астрономическата есен идва със слънце

В 10 ч. и 50 мин. е есенното равноденствие и започва астрономическата есен. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от запад облачността ще се увеличава и вплътнява. През деня ще се задържи почти без валеж, но вечерта в западните райони ще започнат превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°, в София около 25°.

Във вторник ще преобладава облачно време, с превалявания, на повече места и повече като количество - в следобедните часове в западната половина от страната. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижат. В сряда все още ще превалява, но на по-малко места и в процес на спиране.

В четвъртък и петък облачността ще е променлива, по-често значителна, на места ще има и превалявания: първия ден - на повече места в Западна България, втория - главно в Източна. В петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили; с него ще нахлува малко по-хладен въздух. До вечерта валежите ще спрат, облачността ще намалее.

През почивните дни вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, ще придобие източна компонента. Преобладаващите минимални температури ще са между 9° и 14°, максималните - 18°-23°. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.