Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 04.11.2019–10.11.2019

Седмична прогноза за България 04.11.2019–10.11.2019

Днес ще е ветровито с умерен, в Източна България и на места северно от планините - силен и поривист вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 18° и 23°, на места в Централна Северна България - до 25-27°.

До края на седмицата температурите ще бъдат значително по-високи от обичайните за първото десетдневие на ноември. През повечето дни преносът на въздушни маси ще е от юг-югозапад. Ще бъде ветровито, особено в Източна България и на север от планините, където южният вятър ще се прояви и като фьон.

През нощта срещу вторник ще превали и на места в централните райони. Във вторник през деня вятърът отново ще стане от юг-югозапад – предимно умерен, северно от планините и в Източна България и временно силен. Облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща над много райони и до слънчево време. Ще бъде топло с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°.

В средата на седмицата ще има разкъсана облачност, над западните и южните райони предимно значителна. В четвъртък на отделни места ще превали дъжд. Ще остане ветровито и топло за сезона.

В петък в Западна България ще превали, на повече места и повече като количество - в югозападните райони.

През нощта срещу събота ще превали и в централните и източните райони, а в западните валежите ще спрат. В събота и неделя ще има променлива облачност и на места в западните и южните райони ще превали дъжд. Дневните температури ще са с градус-два по-ниски. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.