Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Прогноза за България за 30 ноември

Прогноза за България за 30 ноември

През следващото денонощие времето над страната ще бъде динамично. През нощта облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. През деня от запад на изток на много места в България ще превалява дъжд. По-значителни ще са валежите в Предбалкана. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад и с него температурите значително ще се понижат. Привечер валежите ще спират, но на места в Западна България за кратко дъждът ще се примесва със сняг. Минималните температури ще са предимно между 1° и 5°, по-високи в югоизточните райони от страната. Максималните температури ще са между 8° и 13°.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, ветровито и валежи от сняг. Под около 1200 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен до бурен северозападен вятър и с него температурите ще се понижат. Максимална температура на височина 1200 метра – около 4°, на 2000 метра – около минус 2°.

По Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд ще превалява дъжд. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад и с него температурите ще се понижат. Максималните температури ще са между 11° и 15°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.