Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Седмична прогноза за България 27.01.2020–02.02.2020

Седмична прогноза за България 27.01.2020–02.02.2020

Днес времето над страната ще бъде облачно и на много места ще има превалявания от дъжд. В сутрешните часове, на места в Западна България, ще има условия за поледици. В Източна България ще духа до умерен южен вятър, като до вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури между 5° и 10°, на места в Източна България до 12°-13°.

През следващите дни ще бъде динамично и променливо, сравнително топло за периода.

Във вторник облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър и дневните температури пак ще се повишат.

През нощта срещу сряда и в сряда облачността ще се увеличи, на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, а вятърът от запад-северозапад, главно в Дунавската равнина, ще се усили. С него дневните температури слабо ще се понижат и в Предбалкана и по високите котловинни полета е възможно да превали сняг.

В четвъртък ще бъде ветровито, с променлива облачност, сутринта все още е възможно да превалява слабо. Температурите още малко ще се понижат.

В петък и през почивните дни облачността ще бъде променлива, по-често значителна в петък и в неделя, когато в Западна България има повишена вероятност за превалявания.

В събота ще има повече и по-продължителни разкъсвания и намаления на облачността, дневните температури ще се повишат. / НИМХ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.